ŠD NK Ljubljana

Stevan Paspalj, nagrajenec letošnje nagrade Marjana Rožanca

04. 12. 2021

Eden izmed nagrajencev letošnje nagrade Marjana Rožanca je Stevan Paspalj, dolgoletni športni delavec pri NK Ljubljana.

Nagrada Marjana Rožanca je najvišja nagrada Mestne občine Ljubljana na področju športa, ki jo lahko prejmejo amaterski športni delavci, športniki, športni pedagogi, profesionalni športni delavci in športni novinarji za izjemne športne dosežke v preteklem letu oz. za uspešno delo v daljšem časovnem obdobju.

Stevan je človek, ki je svoje življenje posvetil udejstvovanju na športnem področju. Težko je najti človeka, ki bi toliko ljubezni in energije posvečal prav temu. V ŽŠD Ljubljana je bil zaposlen 28 let in 12 let v Javnem zavodu za Šport Ljubljana. Zaradi velike ljubezni do športa je bil izjemno posvečen urejanju športnih površin na igriščih sedaj Športnega parka Šiška.

Njegov delavnik ni trajal le 8 ur, tudi v svojem prostem času je bil vedno prisoten in pripravljen pomagati pri organizaciji treningov mnogih športov, ki so domovali na stadionu. Poleg delovnih obveznosti je tudi prosti čas posvetil amaterskemu športnemu delu v številnih športnih kolektivih. Med mnogimi športniki in športnimi delavci je izjemno priljubljen. Stevan Paspalj ni nikoli spraševal za plačilo svojega dela. Njegova največja ljubezen je bil NK Ljubljana, kjer je z vestnim delom trenerja najmlajših nadobudnih ogometašev in delom nogometnega sodnika pomagal pri razvoju kluba. Bil je član Šahovskega in Balinarskega društva, ter se aktivno udejstvoval pri tabornikih.

Včasih se nekoliko pozabi, da je doprinos oseb, ki svoje življenje posvetijo športu na drugačen način, enako vreden kot doprinos profesionalnih športnikov. Le-ti se še danes s spoštovanjem in lepimi besedami zahvaljujejo amaterskim športnim delavcem za ves njihov trud in vloženo natančno delo na športnih objektih, kjer so se odvijali mnogi športni dogodki.

Stevan Paspalj je človek, srčno predan športu in njegovo dolgoletno delo amaterskega športnega delavca to tudi potrjuje.

 • Mestni dvoboj na Viču

  Mestni dvoboj na Viču

  Do konca sezone v regionalni ligi nas ločijo le še štirje krogi, v prvem od njih pa bo Ljubljana gostovala pri viški Olimpiji.
 • Visoka zmaga tudi v Kresnicah

  Visoka zmaga tudi v Kresnicah

  Na gostovanju v Kresnicah je Ljubljana dosegla še drugo zaporedno visoko zmago. Potem ko je pretekli vikend Mengšu zabila šest golov, je tokrat proti Cockti …
 • Naslednja postaja Kresnice

  Naslednja postaja Kresnice

  Ljubljana bo ta vikend odigrala še tretjo zaporedno tekmo v gosteh. Po gostovanjih v Kisovcu in Mengšu moštvo tokrat odhaja v Kresnice.
 • Visoka zmaga v Mengšu

  Visoka zmaga v Mengšu

  Na stadionu pod Gobavico v Mengšu sta lepo vreme in dobro urejeno igrišče pričakala akterje prvenstvene tekme 21. kroga med domačim Mengom 28 in Ljubljano.
 • Dopoldansko gostovanje v Mengšu

  Dopoldansko gostovanje v Mengšu

  Sredi oktobra je Ljubljana zaradi slabega vremena zamenjala domačinstvo z Mengom 28 ter medsebojno tekmo odigrala doma, tako da bo morala v 21. krogu namesto …
 • Slovenske železnice, d. o. o.
 • Gpo, podjetje za gradbeništvo, projektiranje in organizacija, d.o.o.
 • SHL gradbeno podjetje d.o.o.
 • ProGlobal d.o.o.
 • Palis gradnje, gradbeništvo, d.o.o.
 • GPP, gradbeništvo
 • Đuka-Gradbeništvo, Đulaga Macanović s.p.
 • Solvesall